15/06/2015 16:59
dany Posts: 19819
|
חיוך יקרה עשית לי ממש תיאבון ולא לאוכל........... לראות את המקומות הללו. בנוגע לאוכל ........ אנחנו יודעות שאנחנו משלמות אבל זה לגמרי בסדר. לא קרה כלום את חוזרת לשגרה . בהצלחה הכי חשוב שתרגישי טוב
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/06/2015 14:28
חיוך מהלב Posts: 1125
|
תודה יקירה. נתראה השבוע בע"ה.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/06/2015 22:33
miribelkin Administrator Posts: 3755
|
שיהיה לכולנו שבוע נפלא ובשליטה.....
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/06/2015 15:26
אייריס Posts: 3744
|
ברוכה הבאה ובחזרה לשגרה.. שמחה לקרוא שהדור הצעיר מכבד אותנו. הלוואי וכך ימשיך
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/06/2015 13:52
נחושה Posts: 6982
|
חיוך יקרה, ראית, חווית, טעמת, שילמת, הכול בזמן עבר. מירי תמיד מדברת איתנו על מה שכעת, מה שאני יכולה לעשות כרגע ומכאן והלאה....בהצלחה יקירה וחיבוק אוהב מכל ה ♥
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/06/2015 21:57
miribelkin Administrator Posts: 3755
|
כתבת נפלא ומרתק....מה שעולה יורד...נתראה באהבה במעמד השקילה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/06/2015 01:58
some1 Posts: 44
|
המוטו שלי פשוט. את מה שנעשה את לא יכולה לשנות. אכלת נהנית, תפרגני לעצמך. תחיי את היום. לא את אתמול, לא את מחר. היום תעשי את הכי טוב שאת יכולה והכל יסתדר.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/06/2015 15:22
חיוך מהלב Posts: 1125
|
חברותי/חברי לפורום הנפלא הזה. אסור להתיאש. כן, שבתי מטיול בן 8 ימים לפולין. לא מה שחשבתי. היהדות בפולין היא בת 1000 שנה ואכן יש לה מקום של כבוד (גם אם נכחדה כמעט כליל במהלך השואה), בעיני כל הפולנים בני הדור החדש. לא ארחיב מילים על המוזיאון הכי מרתק בעולם, המתעד 1000 שנות יהדות בפולין. הוא פשוט מדהים ומדבר לכל אדם על הפלנטה בלי קשה למינו או דתו. לא סתם עבדו עליו כ-10 שנים עד שנפתח לפני חודשיים בלבד. מעבר לוורשה היינו בקרקוב (שם הנושא היהודי חזק וחלק מכל סיור בעיר) וכן בזמושטס ועוד בעיר לוד'ג . בניגוד לערים אחרות שנהרסו במהלך המלחמה והסובייטים ששלטו שנים רבות שם לא טרחו לבנות מחדש ברמה אחרת, קרקוב לא נהרסה ולא נפגעה. גם עברה היהודי מרגש/כואב ומהווה אבן יסוד בכל סיור בעיר ... בעיר לוד'ג יש מצבה וגלעדים לכל ההכחדה של היהדות, ואפילו התחנה ממנה נלקחו היהודים לכ-6 מחנות השמדה באזור מלבד אוושויץ, מי היה מאמין שהיו כל כך הרבה. לא כולם ידועים. הפולנים נותנים מקום של כבוד ואהבה (במיוחד הדור הצעיר) ליהדות המתחדשת במדינה. גודל בתי הקברות היהודיים שמתויירים על ידי בני כל העמים הוא ממש עיר, גם בלוד'ג וגם בוורשה כמובן. מרתק ולא פשוט בכלל. את הטיפים לסיור בכל מיני מקומות, קיבלנו בין היתר מאדם שגדל בעיר אחרי המלחמה. המון חוויות ועוד יותר תובנות. בנגוד למדינותא אחרות במערב אירופה כאן לא צריך שמירה על אף מוסד יהודי, על בית קברות או מוסד יהודי או בית כנסת. (כן נשארו כמה ) וגם שופצו. לדעתי כל אדם בהיותו בן אנוש יכול ללמוד המון וגם אני שכאילו "למדתי וידעתי" המון דברים למדתי על היחוד של היהדות שקבעה כאן את מושבה לפני 1000 שנה ותרמה בכל שטחי החיים לכל האוכלוסיה המקומית. עכשיו אני "משלמת" כי האוכל שם היה מצוין ושווה גם את ה"חטא" אוכל פשוט אורגני ונפלא..עם טעמים מיוחדים. אבל מיידית חוזרת למשמעת ולמסגרת ששומרת עלי כל הזמן. לא מצטערת על מה שאכלתי. הטעמים הזכירו לי את הבית (אפילו שאיני פולניה במקור) וטעם הירקות/פירות כמו בארץ בשנות ה-50. עכשיו אני משנסת מותני ועובדת על העניין. יש לי מרץ ותקווה שהכל ירד והכל יהיה לטובה. מאחלת לכל מי שקשה לו או שמרגיש שקצת "איבד את הדרך" לחזור לדרך המלך כי לנו אין דרך אחרת !!! רק לקוות ולעשות
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|