|
על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
13/05/2015 15:54
1103 Posts: 5022
|
נחושה כתב:
1103 כתב: חבר יקר פרצת לדלת פתוחה.בהרצאות רבות מירי העלתה כל אחד מהנושאים שהזכרת בפוסט,כיוון שאתה חדש במסגרת לא היתה באפשרותך לדעת זאת. המשך יום נפלא נילי מסכימה בהחלט עם נילי... ומוסיפה, שהתהליך אינו נקרא דיאטה אלא תהליך של שינוי הרגלים וקבלת שינויים בחיים כי האוכל הוא רק חלק מכל הקומפלקס שנקרא אני. דימוי גוף, התנגדויות לשינוי, פחד מהצלחה.....וכל הרצאותיה הנפלאות של מירי שהם הרבה מעבר לאוכל. נחושה יקירתי תודה על תגובתך ןעל הדברים שהוספת לפוסט שכתבתי. ההרצאות של מירי מגוונות ונוגעות בכל תחום מתחומי החיים והרווח כולו שלנו. נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/05/2015 14:10
נחושה Posts: 6982
|
1103 כתב:
חבר יקר פרצת לדלת פתוחה.בהרצאות רבות מירי העלתה כל אחד מהנושאים שהזכרת בפוסט,כיוון שאתה חדש במסגרת לא היתה באפשרותך לדעת זאת. המשך יום נפלא נילי מסכימה בהחלט עם נילי... ומוסיפה, שהתהליך אינו נקרא דיאטה אלא תהליך של שינוי הרגלים וקבלת שינויים בחיים כי האוכל הוא רק חלק מכל הקומפלקס שנקרא אני. דימוי גוף, התנגדויות לשינוי, פחד מהצלחה.....וכל הרצאותיה הנפלאות של מירי שהם הרבה מעבר לאוכל.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/05/2015 22:23
miribelkin Administrator Posts: 3755
|
יקר על כל הנושאים האלה אנחנו מדברים בהרצאות... תקשיב כל שבוע בהתמדה..אני נוגעת בכל הנושאים...לא מזמן דיברתי ארוכות על הירקות בהצלחה מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/05/2015 14:49
1103 Posts: 5022
|
חבר יקר פרצת לדלת פתוחה.בהרצאות רבות מירי העלתה כל אחד מהנושאים שהזכרת בפוסט,כיוון שאתה חדש במסגרת לא היתה באפשרותך לדעת זאת. המשך יום נפלא נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/05/2015 14:44
some1 Posts: 44
|
חשבתי לפתוח את האשכול במקום פתוח לכולם, אולי יהיו לכם הצעות משלכם.
5 דברים שבאופן אישי אשמח לראות כנושאי הרצאה שבועית.
1. ירקות - כולם יודעים שירקות זה דבר בריא (אם נתעלם לרגע מעניין הריסוס מול האורגני). מה זה אומר בריא? האם אפשר לאכול מהם בלי הפסקה ולא משנה איזה ירקות או שיש להתייחס לכמות הקלוריות שלהם? איזה חשיבות יש לצבעי הירקות, האם אפשר להכין ארוחה מירקות שאינה סלט שתהיה גם טעימה וגם בעלת ערך קלורי זניח? האם יש ירקות מומלצים יותר או מומלצים פחות מבחינת עושר בריאותי ומדוע רוב האנשים חושבים על ירקות כעל אוכל עונש? אני אשמח לשמוע התייחסות למחקר סין למשל, שלדעתי אין הרבה אנשים שמכירים את זה. 2. חשיבותו של השומן - מדוע לא מומלץ לבצע דיאטה נטולת שומן? מהם שומנים רוויים ובלתי רווים? איך לקרוא תוויות מזון ולאבחן מוקשים כמו שומן צמחי מוקשה ומהם הנזקים שלו, כולם מכירים את האבוקדו הטחינה ושמן הזית אבל כמה שמעו על הלהיט התורן האחרון שמן קוקוס? הצטברות השומן בגוף - יש את האנשים דמויי התפוח ויש את דמויי האגס (המקומות העיקריים שעודף שומן מתרכז בגוף). מהם הסיכונים בכל אחד? 3. חילוף חומרים - יש אגדה אורבנית (או שלא) שיש אנשים בעלי מנגנון פלאי לחילוף חומרים כך שלא משנה מה הם אוכלים וכמה הם אוכלים חילוף החומרים שלהם כל כך יעיל שהם לעולם לא משמינים. מהו חילוף חומרים? האם מזונות שונים משפיעים בצורה שונה על חילוף החומרים בגוף? ומה הקשר של בלוטת התריס ותוספת יוד במלח לכל הענין? האם יש לנו דרך להשפיע על קצב חילוף החומרים שלנו, והאם למצב רוח או לדיאטות טרנד כמו אטקינס יש קשר לכל הנושא? 4. הכנת מזון - זה כאילו מובן מאליו אבל זה ממש לא. יש כאלה שמכינים אוכל לעבודה, יש כאלה שמכינים להם אוכל שימנע מהם לנשנש בערב, יש כאלה שזה משמש להם כמנגנון למניעת אכילה רגשית. אני אשמח לשמוע הרצאה מלאה טיפים והשראה על הכנת מזון מראש, לפתוח ולקחת. מה עושים, מתי (כל יום? פעם בשבוע?), סוג מזון, אלו הדברים הקטנים שעוזרים מאוד להתנהלות היום יומית, לפחות בשבילי ואני בטוח שיכולים לעזור להרבה אחרים. 5. (ואחד לנשמה) - כל הנושאים שהצעתי קשורים לאוכל. אני חייב נושא אחד סביב הנשמה. אצל רוב האנשים אכילת יתר היא סימפטום למה שקורה בנשמה. אוכלים כדי להתעודד, כדי להעסיק את עצמך, מתוך רחמים, כל אחד וסיבותיו שלו. חלק גדול מהשינוי לכל אדם הוא לבנות מחדש את האני הפנימי שלו. הדימוי העצמי, תחושת הסיפוק, הגשמת המטרות וכדומה. איך תומכים בנפש בתהליך? על החשיבות של תהליך בקבוצה, חשיבות השינה, הפגת מתחים, פעילות גופנית ואפילו חשיפה לשמש. על התמודדות עם תגובות מהסביבה, ואימוץ הרגלים חיוביים לחיים. הרצאה לנשמה בקיצור.
יש עוד הרבה נושאים, אני בטוח שלכל אחד יש דברים שהוא ישמח לשמוע עליהם הרצאה. אני חושב שזה נחמד לנסות לעשות אשכול כזה, מירי יכולה לשאוב רעיונות מכאן וגם קצת לקבל פידבק על מה הנושאים שמעניינים על אחד. אני אשמח לקרוא רעיונות משלכם.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
|
|