05/10/2010 21:25
EFF Posts: 6392
|
6 מנות) 1 ק"ג דלורית 2 בטטות בינוניות (300 גרם בערך) ½ ק"ג גזר 2 בצלים 2 גבעולי סלרי כף חמאה או מרגרינה 1 כוס יין לבן 2 כוסות מים 1 כוס גרגירי תירס צרור פטרוזיליה (קשור בחוט) מלח פלפל אגוז מוסקט 1. קולפים את הדלורית, הבטטות והגזרים, וחותכים לקוביות בינוניות. חותכים את הבצלים והסלרי לקוביות קטנות ומטגנים אותן בכף חמאה בסיר בינוני עד שיזהיבו. 2. מוסיפים לסיר את שאר הירקות החתוכים, יין לבן, מים, כוס גרגירי תירס ואת צרור הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. 3. מורידים את הסיר מהאש ומוציאים את צרור הפטרוזיליה. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר.
|