19/08/2014 15:44
אייריס Posts: 3744
|
לנו יש כלב בבית ואין ספק שהוא חלק מהמשפחה שלנו. מקווה שהחתול בסדר ותוכלי לנסוע בלב שקט. החלמה מהירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/08/2014 15:27
חיוך מהלב Posts: 1125
|
עכשיו ראיתי את תגובותיכם ותודה על ההבנה. היום שמעתי בתוכנית של רפי קרסו מה קרה לכל ה"גיבורים" "והגיבורות" שהגיבו ב"סדר" למצב הקשה בו היינו נתונים, ועכשיו יש פוסט טראומה אצל ילדים ואצל מבוגרים כאחת. בדיוק התופעות של "בכי כאילו ללא שום סיבה"... הצמדות לאמא/אבא אצל ילדים, ועוד רגישויות רבות שקורות. גם ערן שהוא שרות נפשי שניתן טלפונית וגם באינטרנט מוצף בפניות כי כשהכל "נרגע" יש תופעות ואין מה לעשות רק לתת להן לעבור ולא להילחם בהן. זה לא עוזר בכלל. אני מרגישה קצת יותר טוב אם כי יש ימים כמו אמש שפשוט לא היתה לי אנרגיה לעשות כלום ממש חלשלושה ללא סיבה ידועה. ובערב התאוששתי מעט. היום אני בסדר. מה שהיה לי קשה מאד בשבוע האחרון זה מה שקרה לחתול שלי, הוא עבר טראומה קשה, נסתמו לו דרכי השתן ובמשך 5 ימים ניסו הכל כדי להבריא אותו ללא שום תוצאה. עבר ניתוח קשה ביותר עכשיו הוא לאט לאט ממש בקושי מתאושש והיום הוא יגיע הביתה נקווה שיהיה פחות דיכאוני (ממש אפשר לראות עליו), הוא יהיה קצת סיעודי אבל אני אעשה הכל להבריא אותו גם נפשית מכל מה שעבר עליו. כשיש לך חית מחמד במשך 10 שנים זה לא סתם עוד חפץ בבית וכשרואים אותם סובלים גם אנו סובלים. היכולת שלי להכיל גם את הכאב שלו וההתאוששות המאד מאד לא פשוטה שלו, זה נראה כשולי אבל לא כך הדבר וגם כן עשה לי שמות בנשמה. נקווה שעכשיו הוא בדרך להבריא ממש, עד נסיעתנו. ובתקווה שהבשורות הטובות תגענה לכל בית בישראל כבר היום, נוכל להשאיר אותו תחת טיפולו המסור של בננו. כן ברור שמזה חתול לעומת הסכנה לחיים של הבן? אבל גם לחתול יש נשמה ויש לנו חמלה ואהבה לכל חית מחמד. מי שיש לו יודע את זה. תודה על האיחולי נסיעה של כולכם תבורכו, והכל בתקווה שיהיה כאן שקט סוף סוף (כמו שאומר "הגשש החיוור" "אם לא לארבעים שנה אז לפחות ל-40 יום" אומר את זה בהומור אבל כמה זה נכון !!! לא ארבעים שנה אז אני אומרת לפחות 2 עשורים לכל הפחות למען ילדינו ונכדינו.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/08/2014 08:33
נחושה Posts: 6982
|
יופי של טיול יופי של החלטה שכל בוקר מזמין הזדמנות ובחירה אני סומכת עלייך שתהני תרבי בהליכה ותמעיטי בפחממות ומתוקים בלי פחממות מחמש אפשרי גם שם שבוע טוב ובשורות טובות
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2014 22:48
miribelkin Administrator Posts: 3755
|
טיול דרך המשי הוא טיול מדהים..... מצפה לך חוייה ענקית......לא תעלי בטיול...... נתראה במעמד השקילה שבוע שקט לכולנו אוהבת מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2014 20:00
|
איירס היקרה אמן לכל תפילותייך !!!!
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2014 14:48
|
היי חיוך תודה למילותייך. תבורכי גם את ויופי של טיול תיכננתם לכם. אני מאמינה רק בטוב אז מאמינה שתצליחי גם שם להיות בשליטה. בשורות טובות לכולנו והמשך שבת נעימה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/08/2014 20:15
|
אייריס היקרה, אני מבינה לליבך. זה שהוא אינו עוזר לעצמו אולי יש משהו שיגרום לו לעזור לעצמו? איני יודעת אבל כל אחד מאיתנו צריך לעזור לעצמו כי נכון יש תרופות ונכון, יש מצבים לא פשוטים אך קודם כל עלינו לעשות צעדים כאלה ואחרים כדי להתרומם מהמצב השפוף וכשעוזרים לעצמנו אז גם הסביבה יותר מגיבה ועוזרת גם. לנושא האוכל אני מאד מאד משתדלת. אנו נרשמנו לטיול שאנו חולמים עליו הרבה זמן ל"דרך המשי" זה טיול ארוך ומסובך מבחינה לוגיסטית עובר בהרבה ארצות (קבוצה מאורגנת) ואני מאד מאד מקווה שעד שניסע בע"ה 1.9. תגענה בשורות טובות לכל העם שלנו, וכל אחד בביתו יוכל לנשום ביתר נוחות. אני מודעת לכך שבדרך לא אוכל ממש לבחור לעצמי את האוכל אבל איני יכולה להרשות לעצמי להעלות בטיול הזה. אשתדל "לדבר עם עצמי" על בסיס יומי להתרכז בירקות ובתבשילים ואנסה להתרחק מהפחמימות כי כידוע צריך גם לחזור מטיול וכשיש עודף משקל זה לא פשוט מה עוד שעכשיו אני עם עודף אם כי לא מאכילה אלא אגירת נוזלים והלחץ הנפשי. אני משתדלת לצעוד ולעשות ספורט אך זה לא בא במקום אכילה בריאה כמויות שפויות ושמירה על המסגרת. כל בוקר מחדש אני בוחרת ו"עושה את היום שלי" עד כמה שאני יכולה לפי מה שנכון לי ובריא לי. מאחלת לך ולכל המשפחה שלך רק דברים טובים, שתוכלי לשמור על המסגרת ובעיקר בערב בלי פחמימות. אל תהיי קשוחה עם עצמך אבל נסי כל יום לעשות את המיטב התוצאות תגענה בלי ספק. ותודה לך על הכל. תבורכי !!!
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/08/2014 16:20
|
תודה חיוך לפוסט הקודם שלך לגבי אחי. אני עדיין אופטימית לגביו הבעייה שהוא לא עוזר לעצמו במהלך כל השנים ובמיוחד לאחר שאימי נפטרה. נקווה לטוב. בכל אופן לגבי הפוסט הזה החלמה לחתול היקר שלכם וזה נכון לגבי איך שנגמרה כביכול תקופת המלחמה אז יש סימנים ומחיר לתקופה הזו וזה מתבטא גם באוכל פתאום כאילו היינו רתוקים קודם לחדשות ועכשיו משחררים כל רסן. ממש מקווה שעברנו את הימים הנוראים כל אחד וביתו ושיהיו בשורות טובות
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/08/2014 21:27
|
כולנו בבית הספר של מירי משתדלים להיות מלאי הבנה לקושי של האחר. הקושי של כולנו להגיע להשגים ולשמרם. כל אחד מהמקום שלו. לעיתים יש מקום להתיחס ביתר חמלה לאחרים. למה אני מתכוונת? מסתבר שאני שומעת מאמהות שהיו בשיא דאגה תקופה של כמעט חודש, על מה שקורה להן עכשיו. שמעתי כבר מ-3 אמהות וגם סבתות. במשך כל התקופה הן החזיקו מעמד בכל מחיר ועכשיו יש תוצאות לעניין. אם זה עליה או ירידה במשקל בלתי מוסברת באכילה כזו או אחרת, אם זה מתבטא בבכי שמגיע פתאום שכאילו אין לו סיבה , הדמעות יורדות על הפנים, ללא כל סיבה הנראית לעין, ויש עוד תופעות מכל מיני סוגים. דוקא בתקופה של "כאילו רגיעה" כשהלחץ קצת יורד הדברים המתבטאים בגוף ובנפש יש להם את המקום שלהם ויש גם לקבל אותם בהבנה. למשל החתול שלנו חולה מאד ונמצא בבית חולים. הוטרינרית לא הוציאה מכלל אפשרות שהוא חלה בשל הלחץ שהרגיש ממני בבית. כלפי חוץ הרי תיפקדתי כל הימים כאילו הכל בסדר, חייכתי לכולם וחייתי משעה לשעה. אבל עכשיו יש דברים אחרים. אצל חתולים זו תופעה ידועה למדתי משהו חדש. מקווה שהוא יחלים אחרי 3 לילות בבית חולים. כאב לי לראותו סובל כשדרכי השתן שלו נסתמו והוא ילל מתוך כאב נוראי. אני משתדלת להבין חברות שלי סבתות שאפילו נכדיהם כבר משרתים ושרתו בעזה. הן החזיקו "פעמיים "גם עבורן וגם עבור האם של החיל. היעלה על הדעת שאין לדברים האלה סוג של תגובה כזו או אחרת? מי שלא עברה את החרדה הזו אולי קשה לה להבין. בימים כאלה נדרשת הבנה וחמלה מיוחדת ואין זה מוגזם לצפות מהסביבה להבנה כזו.מדובר על סבתות צעירות בנות 66 - 70. להעלות מודעות לעניין הזה, יכול רק להועיל לכל אחד ואחת מאיתנו הרי בסופו של דבר הנפש תתרפא וכולנו נחזור להיות כפי שהיינו לפני אם כי כמובן .... הדברים אינם נעלמים או מתאדים. זה הכל עניין של התיחסות והזמן מרפא גדול כידוע. גם אנשי מקצוע פסיכולוגים ועו"ס מודעים בהחלט לנושא הרחב והרגיש הזה. מסביבנו הרבה אנשים שעברו מה שעברו בחוויה שלהם ולא תמיד אנו יודעים. רגישות אנושית זה מה שנדרש בהחלט לא ביקורת... לא הזמן ולא המקום.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|