24/07/2014 18:05
dluz Posts: 1
|
כמות ל- 4 איש 1 ק״ג בקר טרי - כתף 5 או כל חלק המתאים לצלי - לחתוך לקוביות ולטגן ב- 2 כפות שמן. לסגור את הבשר על אש גבוהה ולהוציא מהמחבת / סוטאז׳. 2 בצלים, 2 פרסות, 2-3 שיני שום - לחתוך ולטגן בשמן של הבשר. 2 שורש סלרי גדולים חתוכים לקוביות גסות + 2 שורש פטרוזיליה חתוך כנ״ל + 4 גזרים גדולים פרוסים - להוסיף לתערובת הבצלים. פטריות - מכל הסוגים והמינים - כמות על פי העדפה אישית - להוסיף לחגיגה. כמה עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי ולסיום - בקבוק שלם של יין אדום הר חרמון. לא מוסיפים מים!. אחרי אידוי קל מחזירים את הבשר מכסים ומבשלים בין 45- 60 דקות על אש קטנה. אחרי זה מעבירים לפלטת שבת (אפשר גם לתנור) למשך 6-8 שעות. כל המשפחה מתלקקת... בתיאבון!
|