04/06/2014 14:23
נחושה Posts: 6982
|
החומרים: קילו דג טחון (מוסר/פילה/אנטיאס/לברק/בקלה/הליבוט....בקיצור קילו טחון מהדייג או לקנות פילטים ולטחון בבית) בצל, שום, עשבי תיבול (פטרוליה/כוסברה...) ביצה אחת מלח, פלפל, גריל דג 2 כפות בערך פירורי פנקו (לא חובה) ראש שום, בצל, 1 רוטב עגבניות מרוסקות mutti+ שתי כפות רסק עגבניות קציצות דגים ברוטב - תחילה הכנת הרוטב ב 2 כפות שמן זית לטגן בצל קצוץ וראש שום קצוץ (מי שאוהב קצת פחות אז להוריד מעט שום) להוסיף 1 חב' רוטב עגבניות mutti ועוד 2 כפות רסק עגבניות וקצת מים רותחים אבקת מרק או רק מלח ופלפל לבשל ולתבל את הרוטב ומעט לצמצם אותו בבישול של 10 דקות בערך כי הקציצות דורשות בישול קצר ביותר. קציצות דגים ברוטב - הכנת הקציצות מערבבים קילו דג טחון בכף שמן בצל מטוגן קלות ושיני שום ומקררים מוסיפים עשבי תיבול קצוצים דק כוסברה/פטרוזיליה ביצה אחת מלח , פלפל, גריל דג וקצת פירורי פנקו (אפשר לוותר) מכינים כאמור את הרוטב ראשון ואליו מוסיפים את קציצות הדגים הקטנות לבישול קצרצר של 10-20 דקות. ניתן לטגן קלות את הקציצות דגים לפני הכנסתם לרוטב (לא חובה, מעט יותר טעים, מעט יותר משמין...) בתאבון וחג שמח
edited by נחושה on 6/4/2014
|