15/04/2014 16:23
חיוך מהלב Posts: 1125
|
השנה באיזה מקום בלב שמחתי שעלי לארח. אמנם היינו מעט, אבל מה שקובע זה האיכות לא? השקעתי הרבה שעות במטבח ונעזרתי בכמה טיפים של שיפים ידועים גם בהכנת מרק צח שיצא לעילא ולעילא ועוד דברים. נכון, היו חסרים לי בני הבכור ומשפחתו והנכדים שהם בארה"ב אז העבודה במטבח (כל יום קצת) זה לקח ממני הרבה אנרגיה אבל הכל עשיתי באהבה. וכשהגיע הערב אמש, אירחתי את בן דוד של בעלי. אנו שנינו במודעות ופשוט נעזרנו באמת בחסה ללפף בה מאכלים שונים על מנת לא להגזים עם המצה. האורח שלנו, פשוט כירסם לאורך כל הדרך עוד ועוד מצה. הכרס שלו כל כך גדולה שיש ממש להתבייש בה. "מה אעשה קבל בפנינו, אני מוזמן לאילת להיות עם בני ומשפחתו, איני יכול ללבוש בגד ים"? לא נורא ענה בעלי. תלך עם טי שירט ותכסה את הבטן, אתה לא היחידי שמרגיש כך וגם נראה כך. בעדינות גם במהלך הערב לא שמתי הרבה מצות על השולחן. קיוותי שלא יאכל כל כך הרבה מצות, הרי יש מכל טוב על השולחן ואין צורך בכך. הוא גם מספר לי שיום יום בארוחת הבוקר בעבודתו, אוכל 6 פרוסות לחם מחיטה מלאה. כיצד אפשרי? זה רק ארוחת הבוקר. אני מאד משתדלת לאחרונה להמעיט בכמויות בכל דבר שאני אוכלת. והנה כבר מתקרבת השעה 5 ואחריה אין פחמימות וזה ברור לי כמו שקיעת השמש שבאמת היום לא כל כך רואים אותה בשל העננות האפורה בחוץ. מזל שיש לי תמיד את האופציה של מכון הכושר 3 דקות נסיעה מביתי, בימים כאלה כשרוח המזרחית מכה בי בעיניים כשאני צועדת בחוץ. שוב ושוב אני מתבוננת על אנשים שמשקפים בהתנהגותם התנהגות שלצערי היתה ה"מולכת" בהרגלי האכילה בביתי. לא פלא שהורי שניהם הגם שהיתה להם נטיה להשמנה הפכו לאוביס במשך השנים, ואני - אני למדתי את כל ההרגלים הרעים ובמיוחד את הכמויות, שכמובן אין להן מקום היום בחיי. תאמינו לי למדתי לא לקנא ברזים וברזות. יש מישהי חטובה במיוחד בשנות ה-50 לחייה שמגיעה כל יום בתלבושת סקסית חושפנית אחרת למכון הכושר. (היא יוצאת דופן) המכון שאליו אני הולכת מצטיין באנשים טובים, אין שם פלצנים בכלל והאוירה מאד ביתית וחמה, של אנשי האזור. אישה זו היא חריגה בנוף, אבל כשאני מתבוננת בה בגיזרה המושלמת שלה, אני בהחלט שמחה בחלקי. כן, גם שמחה על כך שפשוט לא קל לי להגיע להשגים, וגם פחות קל לי לשמור עליהם. אבל אני גאה במי שאני ומה שהשגתי. ונכון, תמיד אפשר להיות יותר "טובה" ואפשר לקצץ עוד פה ושם, אבל אני שמחה בחלקי. ועל כך נאמר. "איזהו העשיר? השמח בחלקו"... תחשבו על זה ושיהיה לכולנו חג מקסים עם המון שמחה ואהבה.
-- hs
|