17/04/2014 16:02
קרולין Posts: 6651
|
נינושששש יקירתי אכן סיפור חיים מרגש ואנו כאן קיבוץ גלויות נפלא בסוף במוקדם או במאוחר כולםםם עלו לארץ ישראל שלנו - האחת והיחידה שיהיה לך ולכל בני ביתך חג שמח ואת כל הטוב שיש נשיבוקים חמים קרולין
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/04/2014 06:25
אשירה Posts: 4292
|
אין כמו מסורת משפחתית. חבל שלא כל התפוצות שימרו את המסורת, אומנם לחלוצים הייתה כוונה טובה כשרצו ליצור כאן את הישראלי החדש ולא הגלותי, אבל הדורות שהם הביאו לעולם החמיצו את האפשרות להכיר את המסורת שהוריהם הביאו איתם. התברכתן בנות ושתזכו להעביר זאת לדורות הבאים. חג שמח,
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/04/2014 18:03
רייצל Posts: 339
|
נינושקה, איזה סיפר מרגש אצלנו בשולחן הסדר עושים משארותם. ככה זה נקרא אצלנו לקוחים את המצה שחצינו לזכר קרעת ים סוף עוטפים אותה במפית מעבירים בין כל הזכרים במשפחה וכל אחד שם את החבילה הזו על הכתף ואומר ״ משארותם צרורות בסימלותם על שיכמם ובני ישראל יצאו ממצרים והולכים לירושלים״ ואז מנהל הסדר שואל מאיפה אתה בא, ועונים לו ממצרים, ולאן אתנ הולך משיב לו לירושלים. המנהגים האלו עוברים מאב לבן. חג שמח לכולם רייצ׳ל
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/04/2014 17:53
EFF Posts: 6397
|
תודה נינוש..וחנה, מעניין לשמוע את מה שכתבת מאחר וגם משפחתה של חמתי גורשה ועברה לאלכסנדריה, שם פתחו מחלבה גדולה ועשו חייל..חמתי למדה שם באליאנס. אחרוני המשפחה עלו לארץ בשנות החמישים...חמתי שלטה מצויין בערבית ובצרפתית
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/04/2014 14:53
רבקה Posts: 8411
|
נינוש יקירתי תודה על השיתוף דברים שתמיד ישארו בזכרון ובמורשת ילדייך ונכדייך דברים מרגשים מאוד העיר שאת ומשפחתך כאן איתנו ושיהיה לכולכם חג שמח כשר ומאושר ♥♥♥
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/04/2014 09:21
נחושה Posts: 6982
|
מרגשת יקירה ותודה על השיתוף מאחלת לכם חג שמח ללא נדודים ועם הילדים והנכדים בריאות אושר שמחה וימים טובים וחג שמח
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/04/2014 08:59
אשירה Posts: 4292
|
אכן יציאת מצריים אמיתית, נינוש יקרה, ואת זכית לחוות זאת על בשרך, חג שמח,
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/04/2014 19:05
toly Posts: 898
|
נינוש יקרה כמה טוב לשמוע ולקרוא אותך פה שוב עימנו מאוד התרגשתי מסיפורך המיוחד ואת אישה מופלאה יקרה מאחלת לך ומשפחתך חג שמח ונהדר ושתמיד נחוש בני חורין שבת נפלאה וחג אביב פורח ומחוייך טולי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/04/2014 14:27
חיוך מהלב Posts: 1125
|
נינוש היקרה, הסיפור שלך מדהים ומעורר השראה. גם אימי היא ילידת קהיר (לצערי ז"ל). נולדה שם במשפחה מוורשה. סבא/סבתא שלי התחתנו והגיעו לפלשתינה אך כשרצו לקחתו לצבא התורכי ירד מצריימה, שם פתח את החנות היחידה למוצרי בשר כשרים. חייה של אימי ואחותה היו נפלאים באותם שנים אך אימי הבינה שאין תקווה ליהודים בקהיר ועשתה סוג של עלייה לארץ ב-47. הכירה את אבי ב-48 ומכאן שנולדתי כאן אחרי שנישאו. ב-49 הגיעו גם סבא וסבתא שלי (אגב בבית תמיד דיברו אידיש). על המנהג הזה לא שמעתי אך הוא מעניין מאד מאד. זו הזדמנות לאחל לך את החג הכי שמח ומאושר חג של כיף והתגשמות כל המשאלות.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/04/2014 08:01
אייריס Posts: 3744
|
חג שמח נינוש יקרה..סיפור . יפה ותודה לשיתוף
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
10/04/2014 20:21
נינוש Posts: 1442
|
אני נולדתי באלכסנדריה שבמצרים, ובהיותי בת חצי שנה כשנאצר היה בשלטון ובמלחמת ההתשה , הוא החליט לגרש את היהודים ובעצם את כל הזרים ממצריים , בלי הרבה ברירות רוב היהודים עלו לישראל , אך משפחתי לא עשתה זאת , הייתה לסבא שלי אזרחות לבנונית , ושמענו שבישראל אנשים גרים באוהלים ובמעברות ולכן הגענו ללבנון ל13 שנה , ורק אחרי זה עלינו לישראל . מנהג בפסח הוא לארוז את המצות ולשים אותם על הכתף , כמו מטלטלין , כשכל השולחן שואל מאיפה אתה : ממצריים ולאן אתה הולך ? לירושלים ! וכך עובר מאחד לשני עד שכולם מגיעים לירושלים , המנהג הזה נהוג בכמה עדות , רק שאלינו באמת באנו ממצריים והגענו לירושלים ! זו יציאת מצריים הפרטית שלי שרציתי לשתף אותם חג שמח לכולם !
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|