23/12/2013 08:09
יולי Posts: 754
|
היי מיכל, את צודקת לגמרי לעניין הבישול וההכנה מראש ואני, עובדת בערב עד מאוד מאוחר... אז גיליתי שאם אני לא מכינה ארוחת ערב מראש, עד שאני מכינה את ארחות הערב אני כבר מנשנשת חצי ארוחה כי עוברות המון שעות מהצהריים ועד ארוחת הערב שלי שהיא בליילה כבר (ב עשר ואתמול באחת עשרה בלילה) ולכן, הכנתי מראש סלט וביצה קשה, גבינה לבנה עם תבלינים ונותר לי רק להכין תה צמחים לי ולבעלי וכך אני אוכלת נטו רק את הארוחה ..וכן, גם כמוך מבשלת לכמה ימים כי אחרת גם אני בקיזוזים וקיזוזים ...סופם ידוע מראש...(סופם לעיתים בסופה של בולמוס כי מי רוצה באמת לקזז...?..וגם אחרי הרבה קיזוזים זה גם כבר לא עובד תמיד...)אז נגמלתי מהקיזוזים בימי ראשון (בעבר זה היה עניין קבוע אצלי אחרי סוף שבוע) , אני אוכלת קבוע כל הזמן והתחלתי להכין גם ארוחת ערב כל יום מחדש רק סלט ללא תיבול ובערב מתבלת כדי שישמור על טריות ולא יוציא נוזלים...את הסלט מוציאה מהמקרר שעה לפני האכילה ואז הסלט לא קר וכן, הכי טעים זה קילו פחות, בקיצור, מיכל, את תלמידה מחוננת! יום טוב, יולי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
22/12/2013 11:01
נחושה Posts: 6982
|
מצדיעה לכן
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
22/12/2013 05:42
dany Posts: 19819
|
ולא נותר לי אלא רק להצדיע
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/12/2013 18:57
סיסו'ש Posts: 27
|
מיכל יקרה,
מאוד מאוד נהניתי לקרוא את שכתבת על הסערה. איזה יופי של התארגנות ועמידה באתגר הכל כך לא פשוט הזה.
אני ירושלמית ולאורך כל הסערה היינו לכודים בביתנו החמים והנעים. השלג היה מרהיב אך מנע מאיתנו כל יציאה אפשרית במשך חמישה ימים רצופים.
למרות הפיתויים והרצון המוגבר לפחמימות, ולמרות שאפיתי לבני ביתי כמה מאפים שנחשבים עבורי בגדר אויבים,לא התפתיתי ושמרתי על משטר ללא פחמימות מחמש לאורך כל הסערה.
מה שמוכיח שאין דבר שעומד בפני הרצון.
כל הכבוד לך מיכל, הרשמת אותי מאוד מאוד!!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/12/2013 15:22
רבקה Posts: 8411
|
מיכלי אני מצדיעה לך על ההיערכות והצלחה לעבור את הימים הקרים והקשים בשליטה. המשיכי כך וזאת היא הדרך להצלחה בהמשך. כל הכבוד יקירתי גם נעים גם חמים וגם טעים קילו פחות ♥♥♥
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/12/2013 05:31
אקורדיאון Posts: 16381
|
שאפו,ללא ספק הדאגה לאוכל ביתי מוכן מראש עושה את ההבדל,אני ממש מקפידה בחודשים האחרונים להכין לי לכל השבוע ויש תמורה. בהצלחה לכולנו.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/12/2013 23:30
miribelkin Administrator Posts: 3755
|
מיכל מקסימה את אדירה.... כל הכבוד לך ולבני משפחתך היקרים.... שליטה נהדרת, בטח נראה מחר תוצאות במעמד השקילה... אוהבת אותך מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/12/2013 15:51
IRIS Posts: 753
|
ותתחדשי כמובן גם על המגפיים. תהני מכל רגע
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/12/2013 15:50
IRIS Posts: 753
|
מיכלי אצלי עבר מבחינת המשקל בסדר רק שאני לא אוהבת את החורף בכללללל. מנסה להסתגל לימי הקור ומתחממת ממרקים ואוכל טוב. כל הכבוד לתכנון הארוחות כי הימנעות מונעת אסון. תמשיכי ככה ובהצלחה הלאה והכי כיייף קילו פחות ולא להתעצל והכי יפה טייץ עם סריג
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/12/2013 12:03
מיכל שרון Posts: 1318
|
לא יודעת מה אתכם, אני מוכנה שכל שבוע תבוא סערה למחוזותיי כי היא רק גרמה להיות במודעות יתרה, הכניסה אותי לכוננות והיערכות והוציאה אותי מהשאננות השמנמודית הרגילה של "יהיה בסדר" ואחיו הרשע "נזרום". כמו שכתבתי לכם בחמישי, הכנתי ובישלתי וכל ההכנות האלה פשוט הצילו אותי!!! עברתי את הסופ"ש הזה נטולת פחמימות בערבים, בשליטה מלאה, שלטתי בכמויות ולא נפלתי לאף בור (והיו הרבה כאלה בדרך). המרק החם ונטול הפחמימות הציל אותי בערבים, הסלטים שחיכו לי בטאפרוור במקרר חייכו אליי בכל פעם שפתחתי אותו וככה לא יכולתי לתת להם להרקיב ולא לאכול אותם (למרות שממש לא התחשק לי בקור הזה לאכול ירקות) וקציצות הטונה היו הצלה משמיים ולהיט אצל הילדים (מי ידע שתינוקת בת 10 חודשים יכולה לאכול ככה דג?!) ואפילו בשבת בצהריים כשהגענו להורים של גיתי בספונטניות הבאתי איתי קלחי תירס ושעועית ירוקה שהקפצתי בבית, מימי שלפה סלמון טרי ומהמם, סלט גדול וזה הכל!!! כי בדיוק כמו שמירי אומרת, הכל מתחיל מהסופר וממשיך בבישולים, במה שאת מספרת לעצמך שיקרה או הבלת"מ שאת מתכננת לך (שמתם לב לדבר והיפוכו כן? אבל ככה זה עם אוכל אצלנו) ואם בבית יש לך ל"עזרה ראשונה" שקיות סנפרוסט וגבינות וירקות ודגים ככה ייראו "הנפילות" שלך, הבלת"מים שלך.
ואתמול כשהמקרר התחיל להתרוקן, דאגתי לא לאבד את המומנטום, פתחתי את הפנקס, בחרתי 2 מתכונים מנצחים של מירי, שלחתי את גיתי בערב (בלי להתעצל) אחרי העבודה להשלמות מהשוק ובעשר בלילה כיביתי את הגז והיה סיר מרק כרובית משגע ותבשיל עוף בפטריות ויין לבן. כי באמת שהכי טעים לי קילו פחות ובאמת שלעמוד כל 3-4 ימים 3-4 שעות במטבח ולבשל ולהכין ולנקות אחר כך זה פחות עבודה בשבילי מלתקוע ולהתייסר ואז לשבור את הראש על הקיזוזים שאני צריכה לעשות ולהתייסר על הפחמימות שנראה שאורבות לי בכל פינה ולעמוד על המאזניים ולשמוע שעליתי ואז להוריד את זה... כבר עדיף לי לבשל לא? עדיף לי לחתוך סלט!
אז למרות שהסערה חלפה, הקור הגדול עדיין נשאר ואני ממש מקפידה לשמור לי את הירק המבושל והחם או המרק לערב כדי לא להרגיש מסכנה ולא לטפס על הקירות ואוכלת את הסלט הגדול בצהריים עם מנה של בשר או דג ולא מתלוננת בכלל. כי כל השבוע כשהסתכלתי במראה לא נראיתי לעצמי כמו אישה שמתחבאת בשק של סוודר או פליז. ממש להיפך. התענגתי על הטייץ והמגפיים החדשים שחיכו לי כל הקיץ וסריג צמוד ונהניתי מכל רגע!
שיהיה המשך שבוע נפלא לכולם! וקדימה - למטבח!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|