25/09/2010 20:14
EFF Posts: 6392
|
מתכון: מרק קרם חצילים רכיבים: החומרים: 6 חצילים בינוניים 1 בצל קצוץ 3 שיני שום חתוכות גס כף שמן זית כף חמאה 1/2 כוס יין לבן 1 ליטר חלב דל שומן מלח, פלפל שחור גרוס לבנה עיזים לקישוט עירית קצוצה לקישוט אופן הכנה: * קולים את החצילים מקלפים ומסננים. * מאדים בסיר בצל ושום בשמן זית וחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את החצילים והיין לבן ומאדים למשך 5 דקות. * מוסיפים חלב ותיבול ומבשלים 15 דקות * מרסקים את המרק למרקם אחיד וחלק * מביאים לרתיחה, (מוסיפים את השמנת מתוקה). מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לכוסיות הגשה ומעל שמים כף לבנה ומקשטים בעירית.
|