02/09/2013 22:12
EFF Posts: 6391
|
1 ק"ג בשר בקר רזה, חתוך לקוביות 2 בצלים קצוצים דק מלח ופלפל (שחור, פלפלת חריפה ומתוקה) 1 אגודת כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים דק כפית זעפרן ¼ כפית זנגביל ½ ק"ג חבושים חתוכים לחצאים, מנוקים מגרעינים אך לא קלופים ¾ - ¼ אופן ההכנה: נותנים את קוביות הבשר ובצל קצוץ אחד בסיר גדול. מכסים במים ומתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל (המרוקאיים משתמשים במבחר פלפלים, לרבות פלפלת מתוקה וחריפה, אך הם מוסיפים אותם ביד קלה). מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה טריים, זעפרן אם רוצים, וזנגביל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה, מכוסה, עד שהבשר רך והבצל כמעט התמסמס בתוך הרוטב. הדבר יארך בערך שעה. עתה מוסיפים את יתר הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא מתרכך. חצי שעה לפני ההגשה מוסיפים את החבושים, ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך.
|