01/08/2013 10:15
IRIS Posts: 753
|
חיוך יקרה היום לצערי בעידן המודרני זה ממש הפך להיות מכאני וטכני לגמרי. אנשים כבר לא מתקשרים ומדברים זה עם זה לפתור בעיות או לאחל ברכות והכל נעשה בשליחת הודעות לפעמים נדמה לי כמה שהתקדמנו טכנולוגית זה הרס לנו קצת את הקשר הבין אישי וחבל. לגבי חברתך צר לי שכך קרה ואני מקווה שהיא תתרומם ותמצא בן זוג ראוי לה. יום נפלא וטוב
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/08/2013 10:14
יולי Posts: 754
|
היי חנה, לדעתי, יש אנשים שאין להם אומץ לומר לאדם השני בפנים בצורה ישירה שהם לא מעוניינים בקשר איתו/איתה ולכן הם פשוט "מתאדים" און מתנהגים בקרירות, מבטיחים לצלצל ולא מחזירים טלפונים, או פשוט לא עונים בכלל לשום טלפון גם אם זה טלפון אגבי של פעם בכמה זמן. כי הטלפונים האלו או השיחות האפילו אגביות הללו פשוט מטרידות או מביכות אותם, הם לא מספיק בוגרים כדי להניח את הדברים על השולחן והם מקווים שהצד השני פשוט יבין לבד.. לדעתי , זו התנהגות אנוכית מאוד שלא לוקחת בחשבון שלצד השני יש רגשות/ מחשבות או סתם רצון לשתף בחוויות (תלוי כמובן בסוג וטיב הקשר..אם זה קשר ידידותי/ חברותי/ או זוגי ) אני מבינה לגמרי למה את מתכוונת כי כל אחד מאיתנו (כמעט) חווה במהלך חייו התנהגות כזו מאנשים גם הכי קרובים או פחות קרובים (לפעמים זה גם קורה במשפחות למשל קשר עם דודים או בני דודים, למשל קשר שהתחדש ונותק במפתיע ללא הסבר, פשוט חוסר עניין או חוסר זמן או חוסר כימייה של אחד מהצדדים וחוסר רצון להשקיע בקשר כי אנשים מטבעם דואגים לעצמם ולא תמיד מתחשבים ברגשות הזולת...) אני חושבת שכדאי שתפנימי שמי שנהג כך זה שייך אליו/אליה כלומר ההתנהגות, הם כנראה אנשים מאוד אגואיסטים ולא באמת מעוניינים בקשר אלא אם זה משרת את האינטרסים שלהם...או שהם אנשים שמרגישים "עליונות" על אנשים אחרים והם מרגישים נעלים או טובים יותר מזולתם..(אבל בדר"כ בלב פנימה הם ממש קטנים וסובלים מחוסר ביטחון קיצוני ולכן הם מזייפים ופשוט חייבים להראות שהם הטובים מכולם ושאלו שהם לא מעוניינים בקשר איתם שהם בדר"כ אנשים כנים ואמיתיים ולכן- כל "שגיאה" שתעשי במסגרת הקשר עם אותם "רמי מעלה" היא בלתי נסבלת עבורם ועילה עבורם לניתוק הקשר..ושוב "הוכחה" לעצמם עד כמה הם "מושלמים" ...בקיצור.....התרחקי מאנשים כאלו כמו מאש בשדה קוצים) .ולצערי, ואני נתקלתי גם בעצמי שלא מעט מקרים כאלו, באנשים שברגע שהאינטרס נעלם, הם מתאדים, לא נמצאים שם בשבילך ואפילו לא טורחים לענות לשיחות שלך..כי זה בגדר מטרד עבורם..שוב, אל תקחי את זה באופן אישי אלא במקום הסתכלי על חצי הכוס המלאה ותגידי- ברוך שפטרנו מטיפוסים כאלו ושאת כרגע רק מוקפת באנשים נטולי אינטרסים שאוהבים אותך באמת, ללא "תנאים" מקדימים..... וכמובן, תמיד לחשוב באופטימיות..כן, יש גם אנשים טובים, כנים, נחמדים בעולם שלא מחפשים בפינות היכן שגית ואיפה היה לא בסדר..יש גם אנשים אדיבים נחמדים וטובי לב ששמחים להיות בקשר גם אם לא הכל מושלם וגם אם יש שוני מהותי ביניכם ובכ"ז הכימייה פשוט מספיקה ולא הסטטוס... במחשבות חיוביות בלבד, ויום מקסים, יולי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/08/2013 10:02
נינוש Posts: 1442
|
חנה יקרה , כמו שמירי אומרת הציפיות נועדו לכריות , קל להגיד אך זה המצב אנחנו נפגעות מיחס לא הוגן מהקרובים שלנו מקבלים סטירה , נעלבים וממשיכים לסחוב את העלבון הלאה ונשבעים שזאת הפעם האחרונה שזה קורה לנו ושוב ושוב , זאת הדינמיקה של החיים , הערכים כבר לא אותם ערכים שהיו פעם וכולנו קשה מאוד לקבל את זה איזה כייף ששיתפת אותנו , ממש תחליף לפסיכולוג חנה יקרה , העיקר הבריאות , קל להגיד אל תקחי ללב אבל תשתדלי זהו הורדת את מהלב ויאללה הלאה תתרכזי בטוב . שבת שלום !!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/08/2013 05:55
dany Posts: 19819
|
חנה יקרה נסיון החיים לימדני שלשמור בבטן זה הכי גרוע, כי זה אוכל אותך, ובמקרה שלנו אנחנו גם אוכלים את הכאב. אך יש אנשים שלא מסוגלים לפתוח, מעדיפים ליסוג , להעלם, וזהו!!!!!!!!! זה כואב, אך אלו הם החיים, האנושות בנויה ממגון של אנשים שונים ואחרים ולא כולם מסוגלים להיות פתוחים וישירים.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/07/2013 21:35
נחושה Posts: 6982
|
כל החיים זה שיעור אחד גדול♥
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/07/2013 16:21
חיוך מהלב Posts: 1125
|
תודה יקירה על מילותייך המעודדות. כמו צרי על פצע טרי .... אבל יעבור בע"ה. באהבה רבה. כמובן זה נכון בכל מקרה ולכן נתתי מקרה של גבר אישה וגם מקרים אחרים. בכל מקרה כמובן יש צדדים שונים לעניין אבל לומר תודה או לומר את האמת העירומה בפשטות בצורה יפה ואנושית זה הכי חשוב. בטח שגם במקרה של מירי זה יותר חשוב. כל אחד או אחת שעושה תהליך חייבת את התודה מקרב לב למירי שנותנת את המקסימום לעניין זה ללא פשרות. פתאום לעזוב?? בלי להסביר? להשאיר חלל לכל מיני ספקולציות ומחשבות? יותר פשוט וברור לדבר על זה. וכן להשאיר פתח קטן לחזור ולהיפגש.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/07/2013 15:52
רבקה Posts: 8411
|
חנה'לה אני מאוד מזדהה עם כתיבתך. אף פעם אל תעזוב סתם ככה ותלך תמיד יש צורך לדבר פנים מול פנים ולהסביר מדוע זה הרי הרבה יותר טוב לשני הצדדים זה שהולך אולי מבין מה הוא עושה אבל יש להתחשב עם הזולת ולא להשאירם בפה פעור ובלהסיק מסקנות למה ואין זה קרה. אפילו מירי שלנו היקרה מספרת על חברות בחוגים שירדו כל כך יפה ופתאום מחליטות לעזוב , אז למה למה לא לגשת למירי אפילו עם מילות תודה על כל השינוי שהיא חוללה בהן ולהסביר על סוד העלמותם תמיד רצוי לשוחח ולשתף את הצד השני ולהשאיר תמיד פתח קטן לחזור ולהיפגש.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/07/2013 15:33
חיוך מהלב Posts: 1125
|
אני כותבת מתוך כאב. יש לי כאב בלב ורציתי לחלוק עימכן. מדוע? כי זה קורה להרבה אנשים. יש לי חברה טובה שהיא נשמה טובה במלוא מובן המילה ואחרי גירושין קשים לפני כ-10 שנים הכירה מישהו מהצפון הרחוק. הגבר הזה חיזר, בכל מירצו, הראה אהבה בכל מיני צורות, נסע כל הזמן אליה כדי לטייל איתה כדי להרעיף עליה אהבה והיה נראה שהדברים מתגבשים ביניהם. כל כך שמחתי... לפתע הגבר לא הגיב, לא התקשר ולבטח גם לא הגיע יותר. מה יותר פשוט מאשר לומר את האמת? להרים טלפון ובצורה פשוטה ובהירה לומר "איני יכול יותר" או לא מתאים לי וכך הדברים מסתיימים בצורה נאותה לכל הצדדים. חברתי לקחה את העניין בצורה כזו. אבל כשתהיה לה הזדמנות להגיע לצפון היא לבטח תמצא דרך לומר את הדברים..פנים אל פנים. מה עוד שהיא באמת "נתנה את הנשמה" גם כן בקשר הזה. לטענתה היא גם חושבת על נשים אחרות. לא רוצה שיקרה להן מה שקרה לה. היא אופטימית וחייכנית וכל דבר לוקחת לכיוון חיובי. זה מאפשר כמובן למצוא דרך חדשה במהרה.... זה נכון לכל מיני קשרים של אנשים עם אחרים. אני למשל השקעתי הרבה זמן ואנרגיה בקשר חדש עם חברה שחשבתי שיתפתח ויהיה חם משני הצדדים. כיון שפתחנו את הלבבות זו אל זו הינחתי שבאמת יש כאן בסיס מוצק של חברות. אך לדאבוני לא כך פני הדברים. החברה אינה פנויה כעת בכלל לקשר כלשהו כנראה מפאת בעייה רפואית במשפחה ואני באמת מבינה את הדברים. אבל שוב, אפשר לפתור את הכל בשיחה קצרה והולמת כך ששני הצדדים מבינים את העניין וזהו. אני נפגעתי מהצורה שבה אותה גב' פנתה אלי, היא טוענת שגם כן. אם זה המצב, מדוע לא לדבר על כך בצורה פשוטה בשקט ומתוך כבוד הדדי? בחיי למדתי שלעיתים גם כשאני לא מתכוונת אולי מישהו נפגע ממני? יש לי רק כוונות טהורות אבל אני מוכנה תמיד לשמוע. אם טעיתי והרי כולנו בני אדם, תמיד אוכל להתנצל ולבקש סליחה ולהתבונן על הטעות שעשיתי .. על מנת שלא לחזור עליה חלילה. הכי קל לאותה גב' לומר לי אני נפגעתי ממך אבל לא יכולה לדבר על כך. זה משאיר טעם מאד מריר בפה שלי ולכך איני מוכנה. אפשר תמיד לומר אדבר איתך ביום אחר ואסביר את עצמי. לי נראה שפשוט לצד השני אין אומץ לשיחה גלויה, אין אומץ גם לסגור דברים וזה הכי אנושי גם לא להיות בקשר אבל לא להשאיר דברים תלויים באויר ללא הסבר או ללא שיחה מסבירה. אתן מכירות אנשים שקיבלו בטל. הנייד הודעה כמו "את מפוטרת" או להבדיל הודעה כמו " סיימתי את הקשר איתך"... יש בצורה הזו לדעתי מעין הרגשת עליונות. אני קובע/ת את המצב החדש אבל לא מוכנה להסביר או לתת לצד השני דרך להבין מדוע ולמה. מה אתן חושבות על כל מה שסיפרתי לעיל? אשמח לשמוע כמובן.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|