18/09/2010 23:58
EFF Posts: 6392
|
500 גרם שעועית ירוקה סנפרוסט (רצוי עדינה) 2 סנטימטר ג'ינג'ר טרי קצוץ דק 6 בצלים ירוקים 2 שיני שום קצוצות. כוסברה שומשום שחור או לבן קלוי- 1 כף(אני שמתי שחור לא קלוי- איזה טעםםםםם) לרוטב: 1 כף שמן קנולה 3 כפות רוטב סויה 2כפות מירין או חומץ אורז (להשיג בדוכני המוצרים מהמזרח-יש בכל סופר) 2 כפות חומץ בלסמי 1 כף אחת סוכר חום מלח ופלפל אופן ההכנה: 1. את השעועית מבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח בערך ארבע דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. 2. להכנת הרוטב מערבבים במחבת את השמן קנולה עם רוטב הסויה המירין, החומץ, הסוכר החום מלח ופלפל סצ'ואני כתוש ומביאים לרתיחה. 3. אחרי הרתיחה מוסיפים למחבת את השעועית המבושלת הג'ינג'ר שיני שום קצוצות והבצלים הירוקים אחרי שחתכנו אותם לפיסות של עשרה סנטימטרים 4. מבשלים יחד כדקה עד שהשעועית מזוגגת מעט, מעבירים את השעועית לכלי הגשה מעטרים בעלי כוסברה ובשומשום הקלוי.
|