17/09/2010 02:36
דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
לצערי השנה טרם יצא תכננו אך ... מקווים עוד בהמשך יישר כוח לכל אלו שהיו זו אכן חוויה יוצאת דופן
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/09/2010 05:31
dany Posts: 19819
|
אמן כן יהי רצון!!!!!!!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 23:50
חיוך מהלב Posts: 1125
|
את הטיול "סליחות" עשיתי לפני כשנתיים. אהבתי מאד את הטיפוס על החומה (לא קל) ובכלל האוירה המיוחדת של ירושלים תמיד כובשת את ליבי.אך האנשים שאיתם נסעתי, לטעמי היו רעשנים ולא כל כך קשובים לטיול ... על כן לא הרגשתי כל כך טוב במחיצתם. זו היתה השנה שבה מצד אחד העיר היתה עמוסה בחצות הלילה וגם אורות מיוחדים לציון איד אל פיטר החג של המוסלמים. כמי שרגילה לראות מנורות וקישוטים לקראת חג המולד זה היה מוזר. כשהגענו לכותל הדוחק היה בלתי נסבל אך זכיתי לראות את הרב גרוסמן מהצפון שהוא באמת אישיות קורנת ... מחמם את הלב.
מאז שמתי לעצמי מטרה מידי שנה לנסוע לכותל לפני החגים. אני וחברתי נוסעות, מחנות בשכונת הבוכרים ונוסעות לבדנו באוטובוס היישר לכותל. השנה הגענו ביום ראשון מוקדם בבוקר. החום עדיין לא התיש אותנו. קידמה את פנינו רוח נעימה והיה שקט. היו רק מעט אנשים/נשים ומאידך שמענו תקיעת שופר מאזור הגברים. השקט איפשר לנו להתפלל בדביקות להרגיש בקדושה ובכלל להיכנס לאוירה המיוחדת של המקום הזה. הודיתי לאל הטוב שהגעתי ביום ההוא מוקדם בסביבות 9 בבוקר כבר היינו שם... ולדעתי זו הדרך הנכונה להגיע. מתוך השקט הפנימי גם איפשרתי לעצמי תפילות למען משפחתי למעני ולמען כל העם שלנו באשר הוא. מי יתן ויתגשמו התפילות לשלום שנשאתי בקרבי. וכמובן התפילה לבריאות היא הראשונה . שתהיה שנה של אושר לכולנו וגמר חתימה טובה.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 20:46
רעותה Posts: 869
|
סיסי ,
נשמע מרגש ,
גם לי יש קטע כזה עם ירושלים , אני ממש מאוהבת ומתרגשת ממנה כל פעם מחדש.
הייתי לפני שבועיים במחנה יהודה בלילה , יש שם את המסעדה , שהיא עלייה לרגל בקולינריה.
באמת לכל אחד יש את התפילות שלו
והלוואי , שיתגשמו אם רק נאמין.
רעותה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 17:45
אכן סיסי, הסיור במנהרות הכותל מרתק ומרגש!! זכיתי ואחד מחבריי הטובים הוא הארכיאולוג של מנהרות הכותל, ולכן אני מסיירת שם שנים רבות. תקופה ארוכה גם הייתי נכנסת לשם בכל יום חמישי, כדי להתפלל ערבית... אגב, הערב מתקיים הערב השני של פסטיבל הפיוט בירושלים. כדאי לבדוק באינטרנט ולהזמין כרטיסים!! חוויה מדהימה!! להתראות,חיה נ"ב למי שמעוניין, מנהרות הכותל פתוחות לתפילה לנשים בערב יום הכיפורים, מוקדם בבוקר...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 14:53
שאפתנית Posts: 8392
|
לפני שנתיים בערך עשיתי את הסיור הלילי בתקופה הזו של הסליחות בירושלים במנהרות הכותל ובכותל עצמו. אכן סיסי צודקת העוצמות של המקום והאנשים צריך להיות שם בשביל לחוות ולהרגיש. זה אדיר. הקדושה ויראת הכבוד משתלבים ומיחדים את המקום. צום קל וגמר חתימה טובה לכולם. שאפתנית
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 13:51
רבקה Posts: 8411
|
ברכההרשקוביץ כתב:
רבקה כתב: סיסי'לה דברייך מרגשים בתיאורך אני מרגישה כאילו ביקרתי שם כן אנחנו עם מופלא רק חבל שאין לנו שכנים כאלה גמר חתימה טובה וברכות רבקה יקרה, אכן אנחנו עם נפלא ואכן חבל שאין לנו שכנים כאלה, אבל חבל גם שאנחנו לא יודעים להעריך את ההזדמנות שניתנה לנו כאן, כעם, ואנו עושים גם הרבה שטויות. לא רוצה לקלקל את האופוריה אבל כואב לראות איך אנו לא מצליחים לשמור על הייחוד שלנו ואיך הרבה דברים מתפוררים לנגד עינינו.
ברכה'לה אוהו אוהו כמה והמון אפשר לצערינו לדון על הנושא הזה מי אנחנו הקטנים והלוואי ויכולנו לו מעט לשנות את הגישה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 13:40
אשירה Posts: 4292
|
רבקה כתב:
סיסי'לה דברייך מרגשים בתיאורך אני מרגישה כאילו ביקרתי שם כן אנחנו עם מופלא רק חבל שאין לנו שכנים כאלה גמר חתימה טובה וברכות
רבקה יקרה, אכן אנחנו עם נפלא ואכן חבל שאין לנו שכנים כאלה, אבל חבל גם שאנחנו לא יודעים להעריך את ההזדמנות שניתנה לנו כאן, כעם, ואנו עושים גם הרבה שטויות.
לא רוצה לקלקל את האופוריה אבל כואב לראות איך אנו לא מצליחים לשמור על הייחוד שלנו ואיך הרבה דברים מתפוררים לנגד עינינו.
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 13:30
רבקה Posts: 8411
|
סיסי'לה דברייך מרגשים בתיאורך אני מרגישה כאילו ביקרתי שם כן אנחנו עם מופלא רק חבל שאין לנו שכנים כאלה גמר חתימה טובה וברכות
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 12:59
dany Posts: 19819
|
נשמע חוויה מעצימה ומרגשת!!!!!!!!!!!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 12:06
איזה יופיע סיסי, שמחה שנהנת והתרגשת!! אני אישית ירושלמית, ומשתדלת להגיע לכותל בכל שבוע, כך שלבי ונפשי אתך!! שתהיה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה, חיה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 12:04
קרולין Posts: 6651
|
איזה יופי שנהנתם!!!! אין ספק שירושלים היא עיר ק ד ו ש ה וכל טיול וסיור בה הוא חוויה יוצאת דופן . המשך יום מקסים.
קרולין
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/09/2010 11:44
סיסי 17 Posts: 618
|
אין דברים כאלו רבבות רבבות , אוטובוסים שלמים כולם מי שמאמין ומי שלא , לכל אחד אלוהים משלו כל אחד תפילה משלו! איזו קדושה, איזה כח יש לנו לעם היהודי מרגש מעצים כוחה של תפילה כולנו עם אחד חזקים מנהרות הכותל חוויה בפני עצמה מרגש , חזק מי שלא היה מומלץ בחום וכמובן ... הבייגלה' הירושלמי באמצע הלילה בכל פינה וכולם "טוחנים" אני חייבת וידוי שני ביסים הריח משכר... בכלל ירושלים העיר הכי יפה בעולם גאה ושמחה על הזכות להיות שם ועל הזכות להיות יהודיה אוהבת סיסי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|