13/09/2010 17:55
EFF Posts: 6392
|
החומרים: 4 פלפלים, רצוי בצבעים שונים 4 כפות שמן זית 2 כפות חומץ 1 כף סוכר או ממתיק 1 כפית אורגנו, טרי או מיובש מלח ופלפל אופן ההכנה: חותכים את הפלפלים לאורכם, מסלקים את הגרעינים, החלקים הלבנים, וחלקים פגומים אם יש. חותכים לרצועות דקות למדי (בעובי של כחצי סמ') מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפלפלים על אש בינונית 2-3 דקות תוך ערבוב, עד שהם מכוסים כולם בשמן. מכסים את המחבת, מקטינים את החום ומאדים עוד 10 דקות עד שהפלפלים מתרככים, אך עדיין שומרים על פריכות-מה. מערבבים מדי פעם כדי שלא ישחימו. מוסיפים את החומץ והסוכר ומבשלים עוד 2 דקות. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ופלפל וזורים מלמעלה את האורגנו. ניתן להגיש חם, פושר או קר. הערה שלי: לזרות את האורגנו ממש לפני ההגשה כי אחרת הוא צובע את הפלפלים בכתמים ירוקים.
|