19/03/2013 18:17
EFF Posts: 6391
|
חומרים ל- 4 סועדים: · חצי ק"ג קישואי זוקיני ירוקים · 1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף · 2 שיני שום קלופות · 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות · 1 גבעול כרשה (פראסה) חתוך לטבעות דקות · מלח ופלפל לבן · עלי נענע או אסטרגון קצוצים · יוגורט 0 אחוז שומן אופן ההכנה: · בסיר גדול מבשלים את הבצל, השום והכרשה בציר הירקות לריכוך. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. · שוטפים את הזוקיני וחותכים לקוביות גדולות, של כשני סנטימטר. · מכניסים את קוביות הזוקיני לתוך ציר הירקות המבעבע ומבשלים ברתיחה גבוהה בין 10 ל- 15 דקות, עד שהזוקיני כמעט רכים לגמרי. · מסננים את המרק, ושומרים את הציר בכלי נפרד. · את הזוקיני ושאר הירקות מהמרק מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מעט מהציר וטוחנים למחית חלקה. · מחזירים את המחית לסיר הבישול, ומוסיפים בהדרגה את הציר ששמרנו עד לקבלת מרק בסמיכות רצויה. · מביאים לרתיחה על אש בינונית ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם. · בכל אחת מצלחות המרק שמים שתי כפות של יוגורט קר ומעט עלי נענע או אסטרגון קצוצים, יוצקים את המרק החם ומגישים. על פי אייל לביא edited by EFF on 3/19/2013
|