הגענו לצפון.. האויר אחר ואיתו השתנתה האוירה כמובן..
תחושת ריחוף ונעימות ירדה עלינו ואנחנו כבר מחכים לערב בקוצר רוח ממש...
אחרי הבוקר הנפלא שכלל הליכה ובישולים וארגונים אחרונים יצאנו לדרך מצויידים בקופסת ירקות חתוכים ותפוחים וכמובן 1.5 ליטר מים.
הגענו לקיבוץ ואנחנו כבר אחרי צהריים קל מאוד - 2-3 טוסטים מלחם קל עם גבינות וירקות.
ואז קיבלנו הנחתה לא צפויה, השכנה החביבה של סבא שלי שהיא אופה בחסד עליון ורק בשביל העוגות שלה אני מוכנה להתחייב כל יום ל-3 שעות הליכה + משקולות+ אופניים + כל מה שתרצו רק שיישרף וייכנס עוד..
בקיצור.. הבנתן את העיקרון נכון? אז היא נכנסה עם עוגה חמה שרק יצאה מהתנור - עוגת תפוחים ואגוזים לכבוד החג..
ובכן.. מייד אני וגיתי הצלבנו מבטים והתחלנו בקרבות הכן או לא שלנו עם עצמנו ואחד עם השני.. ואז נזכרתי בהרצאה של מירי.. זה אמנם לא ערב החג עדיין אבל זה בהחלט חד-פעמי העוגה הזו בסיטואציה הזו ועם החמימות.. כבר הזכרתי באיזה מצב צבירה קיבלנו אותה?! ורק 14:00 בצהריים ולכן בלב שלם ומתוך מודעות חתכתי לנו חתיכה דקיקה אבל כזו שבהחלט מעבירה את המסר והטעם והנימוחות בפה.. אז עכשיו אין חסכים בקיום שלי.. רק שביעות רצון מתוקה וטעימה
ועכשיו אנחנו הולכים לנוח לפני הערב.. כבר הבטחנו שנעשה עוד סיבוב של "המערכת" לפני המקלחות בערב (עוד קצת צעידות לא הזיקו לאף אחד לא?) וכבר הכנתי לנו בגדים חדשים ויפים וצמודים והולך להיות לנו ערב מעולה ואנחנו נהיה בשליטה ומאחר ואני הייתי צד עיקרי להרכבת התפריט הוא כולל 4 סוגי חלבונים ויותר מ-5 סלטים (כולם נטולי פחמימות), אני עוד הבאתי שעועית ירוקה עם פטריות מהבית ולכן אין חשש קל או צל של ספק איך הערב הזה יעבור.. וגם בגזרת הקינוחים אני לא צופה בעיה.. אח שלי (שסיים את תדמור זוכרים?) מכין מיני קרם ברולה בטעם אפרסק.. הנזק לא היסטרי.. סביר.. וזה הקינוח היחיד שיש היום אז גם בגזרת המתוקים לא צפויה השתוללות רבתי. שליטה כבר אמרתי?
טוב יקרות ואהובות.. מבטיחה לעדכן שוב בלילה.. או מחר בבוקר.. אתן איתי כל הזמן... ההרצאה עודנה מהדהדת ואני יודעת שהחג הזה לא יעלה לי בגרם.. כי מחר בצהריים אני כבר מתחפפת מכאן חזרה ביתה לשגרה, לפארק, לשפיות, סירבתי בנימוס כבר לכמה אירוחים (מזל שיש לגיתי עוד מעט בחינות) והכל יחזור על מקומו בשלום!!
שנה טובה ומתוקה לכולם, חג שמח ובהצלחה