07/09/2010 18:41
EFF Posts: 6392
|
הלוביה נמכרת בבתי הטבע במחלקת קטניות - יבשה כמו שעועית...
1/2 ק"ג לוביה יבשה ענף תימין חצי כפית מלח 2 שיני שום גדולות קלופות 1 עלה דפנה לרוטב 1 בצל אדום גדול קצוץ דק 1 פלפלון אדום חריף קצוץ דק מעט פטרוזיליה קצוצה דק מעט כוסברה קצוצה דק בצל ירוק קצוץ 1 כף כמון טחון מעט שבבי צ'ילי 3 כפות שמן זית חצי כוס מיץ ליים או לימון מלח ופלפל שחור גרוס אופן הכנה: הכנות מקדימות: משרים את הלוביה במים למשך הלילה, מסננים ושוטפים. מניחים את הלוביה בסיר, מכסים במים ומוסיפים תימין, מלח, שום ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה עד שהלוביה מתרככת, אך לא מתפרקת. מסננים ונפטרים מהתבלינים. בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הלוביה ומערבבים היטב. מכסים ומשהים כמה שעות במקרר.
|