19/12/2012 14:41
שח Posts: 169
|
פשוט ארוחה מצויינת, מזינה, טעימה, חמה ו - עומדת בכל התקנים המחמירים של מירי מצרכים: 250 גר' חזה עוף חתוך לרצועות 1בצל לבן 1 גמבה חצי ראש כרובית (לחתוך לפרחי כרובית קטנים) 1 פלפל ירוק 1 קישוא 1 עגבניה עסיסית 3 שיני שום 2 תפוחי אדמה בינוניים (מתאים מאוד גם כמשהו חם לארוחת ערב - פשוט להוריד את התפו"א) 2-3 כפות שמן כף רסק, תבלין גריל עוף, פפריקה מתוקה/חריפה וחצי כפית מלח (או כפית אבקת מרק) אופן ההכנה: לחמם מראש תנור על 180 מעלות, (גריל/טורבו) בינתיים בקערה גדולה - לחתוך את כל הירקות לפרוסות לאורך, בקערית קטנה - לשפוך 3 כפות שמן, כף רסק עגבניות (אפשר גם בלי) לתבלן עם פפריקה מתוקה ו/או חריפה מעט מלח (או אבקת מרק) לערבב הכל היטב, ולפזר מעל הקערה עם הירקות החתוכים, להעביר לתבנית עם נייר כסף כפול (כי יש הרבה נוזלים, חבל שיישפכו וילכלכו את כל התבנית) ולהכניס לתנור, אחרי כעשרים דקות לערבב היטב ולהחזיר לעוד עשר דקות, סך הכל זמן הכנה בין 30-40 דקות - תלוי בתנור... (כמובן שאם מכינים מהבוקר, אז ניתן להשרות את הכל בקערה במקרר לכמה שעות והטעם יוצא עוד יותר מיוחד) הארוחה מתאימה לשני סועדים (אם רוצה יותר, פשוט להכפיל כמויות) בון אפטיט edited by שח on 12/19/2012
|