11/12/2012 23:37
EFF Posts: 6391
|
מתכון מצויין ומאוד טעים. כולנו נהננו.. חומרים (6-8 מנות): 2 כוסות עדשים ירוקים או שחורים 6 כוסות מים 1 עלה דפנה מלח 1 כף שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 2 שיני שום, כתושות 1 פלפל ירוק, קצוץ 2 פלפלים חריפים, קצוצים דק 3/4 ק"ג עגבניות טריות, קלופות וקצוצות (אפשר מקופסא...) פלפל שחור לפי הטעם לקישוט: 1/4 כוס כוסברה קצוצה מיץ מלימון אחד אופן הכנה: שוטפים את העדשים ושמים בסיר עם המים ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ 1/2 שעה או יותר, עד שהעדשים רכות אך לא רכות מדי. מתבלים במלח. מסננים אך שומרים חלק מהנוזלים. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל והשום. מאדים על להבה בינונית - נמוכה עד שהבצל מתרכך ומתחיל להשחים. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לבשל עוד כ 5-10 דקות עד שמתרככים. מוסיפים את העגבניות והעדשים ומעט מנוזלי הבישול, וממשיכים לבשל עוד כ - 15 דקות על להבה בינונית - נמוכה. בוחשים פנימה כוסברה ומיץ לימון (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם או קר. את המתכון מצאתי ב-Ynet
|