06/09/2010 17:03
EFF Posts: 6392
|
¼ 1 כוסות אורז ארוך 1 כף שמן זית 15 ג' חמאה- בערך כף 1 בצל בינוני קצוץ 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת דק ½ כוס מיץ תפוזים 1/8 כוס שרי מתוק ½ 1 כוסות מרק עוף אופן הכנה: 1.משרים את האורז במים קרים במשך 10 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שנית. 2. מחממים שמן וחמאה בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא זהוב-חום ורך. מוסיפים אורז ומנמיכים את האש. מבשלים את האורז תוך בחישה במשך 2 דקות או עד שהוא מזהיב מעט. 3. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שרי ומרק. מכסים את הסיר במכסה תואם. מביאים לרתיחה, ובוחשים פעם אחת. מנמיכים את האש, ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, או עד שכמעט כל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש, ומשאירים עם מכסה במשך 5 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים. מפרידים את גרגרי האורז במזלג ומגישים. הערות: נראה טוב מריח נפלא וטעים מאוד
|