06/09/2010 05:37
NוריT Posts: 21
|
מצריך הכנה מראש בקטנה וממש שווה
3 חזות עוף צלויים וקרים 5 מלפפונים טריים בקליפתם 3 בצל ירוק החלק הירוק מי קרח מלח שמן שומשום צ'ילי מיץ לימון או ליים בעונה קצת סויה
את המלפפונים לחצות לאורך לרוקן את הגרעינים בכפית, לחתוך כל מחצית לרוחבה לרצועות דקות, לשים במסננת עם מלח להגרת הנוזלים. חצי שעה. אחרי חצי שעה לסחוט היטב. למקרר.
את הירוק של הבצל לחתוך אלכסונית לרצועות של חצי ס"מ ולשים במי קרח.
אחרי חצי שעה לסחוט את המלפפונים(כן, בידיים).
לחתוך את העופות לרצועות, לערבב עם המלפפונים. להכין רוטב מבוסס על מיץ מליים, 4 כפיות שמן שומשום, 3 כפות רוטב סויה (אני משתמשת בדל מלח), אבקת צ'ילי ומלח לפי הטעם. לטעום לתקן טעמים... לצקת מעל העוף והמלפפונים. לערבב לספיגה. לקרר היטב. לפני ההגשה להוציא רצועות בצל ירוק שכבר התקשו והסתסלסלו מהקרח לפזר מעל.
|