05/11/2012 17:39
EFF Posts: 6391
|
1 ק"ג דג סלמון פרוס לפרוסות מיץ לימון או ליים 2 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים 4-5 שיני שום קצוצות 8 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות 1 כף רסק עגבניות 2-4 פלפלונים חריפים קצוצים 3 כפות צלפים 10 זיתים ירוקים פרוסים לפרוסות עבות 2 עלי דפנה 1 כפית גדושה עלי אורגנו טריים או חצי כפית עלים מיובשים מלח ופלפל שחור גרוס אופן ההכנה 1. מתבלים הנתחים במלח, פלפל ומיץ לימון ומניחים במקרר לכשעה. התיבול כאן חריף מאוד, אפשר כמובן למתן אותו, בהתאם לטעם האישי. 2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת עמוקה ומאדים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ואחרי דקה את העגבניות, הרסק, הפלפלונים, הצלפים והזיתים. מתבלים בעלי דפנה, אורגנו, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (40-30 דקות). אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. 3. מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים את הדג בתבנית ומורחים עליו כשליש מכמות הרוטב. מכניסים לתנור וצולים15-10 דקות (את הנתחים, תלוי בעוביים). במשך דקות הצליה מוסיפים לתבנית כחצי כוס מים (או יין לבן יבש) כדי שהדג לא ייחרך. 4. כשהדג מוכן, מעבירים אותו לצלחת הגשה. יוצקים את הרוטב שנוצר בתבנית הצליה לרוטב שנשמר בצד. מחממים ויוצקים 4-3 כפות על הדג או נתחי הדגים. מגישים את יתר הרוטב בנפרד.
|