26/10/2012 20:55
EFF Posts: 6391
|
מרכיבים: 400-450 גר` נתחי חזה עוף 1 כף שמן זית 2 בצל גדול 1 גזר גדול 2 שיני שום 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית פלפל צ`ילי גרוס 1 כף גדושה רסק עגבניות 1 כף יין לבן ממתיק בכמות שווה לכפית סוכר 1 כוס מים 2 עלי דפנה 1 כפית שטוחה תבלין לשווארמה קליפת לימון מגוררת מלח 1. לחתוך בצל ולטגן במעט שמן עד קבלת צבע זהוב עדין מאוד. להוסיף גזר מגורד בפומפייה עבה ולהמשיך לטגן עוד כדקה. 2. להוסיף את בשר חזה העוף חתוך לקוביות בינוניות ושום. לטגן כ-2-3 דקות נוספות. במידה והמחבת/סיר נותרה ללא הנוזלים כלל כדאי להוסיף בכל פעם ככף מים. 3. להוסיף אל המחבת את הפפריקה המתוקה, צ`ילי גרוס, תבלין לשווארמה ומלח. לערבב ולהוסיף בהדרגה מים. לא יותר מ-1/4 או 1/3 כוס בכל פעם לאחר בישול קצר של כמה דקות להוסיף כל יתר התבלינים ועוד כ-1/4 - 1/3 כוס מים. 4. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ-20-30 דקות נוספות עם הוספת מים בכמויות קטנות בכל פעם שהנוזלים מתאדים תבשיל מאוד מאוד טעים.... תודה למוטי - הוגה הרעיון.
|