09/10/2012 22:55
מיכלל Posts: 1674
|
מנה מאוד עשירה קלורית. לא ממליצה מכילה כ2200 קלוריות
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/10/2012 11:32
נחושה Posts: 6982
|
תודה יקירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/10/2012 08:26
אשירה Posts: 4292
|
המנה מומלצת כתוספת לבשר או למנת חלבון אחרת בארוחת צהריים, כמובן לא אחרי חמש.
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/10/2012 01:08
אשירה Posts: 4292
|
המצרכים לתבנית של טוסטר אובן 2 חבילות סלק מבושל שקונים בוואקום 5-6 בטטות גדולות מבושלות מעט בקליפתן 2 ביצים 100 גרם שקדים טחונים חבילה שמיר קצוץ מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם אגוז מוסקט גרוס או תבלין אגוז מוסקט. אופן ההכנה קולפים את הבטטות ומגרדים על פומפיה גסה, מתבלים במעט מלח ופלפל גרוס. את הסלק מגרדים גם כן על פומפיה גסה, מתבלים במלח ואגוז מוסקט ושמים בכלי נפרד. מקציפים את הביצים כחמש דקות במערבל במהירות גבוהה. מערבבים חצי מקציפת הביצים עם הבטטות ומוסיפים חצי מכמות השקדים הטחונים. מערבבים את החצי הנותר של קציפת הביצים עם הסלק ומוסיפים את שארית השקדים הטחונים. מניחים חצי מתערובת הבטטות בתבנית לאחר שמרססים את תחתיתה בשמן זית, מפזרים מעל הבטטות חצי מכמות השמיר הקצוץ. מניחים את כל תערובת הסלק ומפזרים מעליו את שארית השמיר הקצוץ. מניחים מעל את יתרת תערובת הבטטות, מפזרים מעל פלפל גרוס ואופים כשעה בטוסטר אובן שחומם מראש ל-200 מעלות, לכסות את התבנית עם נייר אלומיניום. בגלל מידות תבנית הטוסטר יוצאת פשטידה גבוהה שאותה ניתן לחלק לריבועים לא גדולים ולקבל 8 מנות נדיבות. הערה: בעודה חמה המרקם של הפשטידה דומה למחית. עדיף לאכול לאחר שהיא מתקררת. ניתן לאחסן במקרר ולחמם לפני ההגשה. הערה נוספת: המתכון המקורי הוא פשטידת בטטות ותפוחי אדמה. הסלק הוא יוזמה פרטית שלי ולדעתי מעדן את הפשטידה. גם השקדים הטחונים הוא רעיון שלי במקור מופיע קמח.
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|