08/09/2012 11:09
toly Posts: 898
|
בעודי חותכת הבוקר ירקות לסלט לצהרים חשבתי איך אני יוצרת שינוי טעים וחיוני לצמחונית שכמוני שיהיה שונה טעים ומשביע אז עלעלתי בראשי ובמחברת ישנה נושנה של מתכונים לצמחונים בקורס בישול צמחוני אשר פעם השתתפתי ולהן מספר רעיונות רק הערה כללית לאוהבי השיפודים: במקום טופו אפשר להוסיף לסלטים נתחי חזה עוף או בקר או טונה מה שבא לכם 1 סלט טופו עם ירקות ואיטריות שעועית כרוב אדום, נבטים סינים, תפוח עץ ירוק, חסה רעננה, רוקט, עלי סלק, אטריות שעועית, קוביות טופו בתיבול במעט טריאקי או קצת סויה ושברי בוטנים- לא חייבים. 2 סלט איטריות כוסמת עם טופו או נתחי חזה עוף
רצועות טופו או נתחוני חזה עוף בסויה וג'ינג'ר, שעועית ירוקה, אטריות כוסמת, מלפפון ירוק, נבטים סינים, פלפל אדום וצהוב, חסה מסולסלת או עגולה, תערובת עלי בייבי, טחינה גולמית, שומשום קלוי ובצל ירוק. 3 סלט קוסקוס מלא עם ברוקולי חמוציות ופיסטוק(קמצוץ) גרגרי קוסקוס מלא, פרחי ברוקולי, קוביות עגבנייה, פטרוזיליה, עלי נענע, כוסברה, בצל סגול וירוק, חמוציות
אפשר להוסיף קמצוץ פיסטוק לעיצוב האישיות-לא חייבים גם ככה טעים 4 סלט חם= טופו עם פטריות ואיטריות שעועית קרות אפשר להמיר באיטריות כוסמת או אורז מלא
טופו, בצל סגול, ירקות שורש, פטריות טריות, נבטים סינים, שומשום קלוי, בצל ירוק עם אטריות שעועית ואחרון חביב 5 תבשיל קינואה עם עדשים וירקות מוקפצים קלות בשמן זית
שמן זית, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה= אפשר גם אחרים שום כתוש, פלפלים קלויים ואו רוטב פלפלים קלויים,בצל ירוק על מצע קינואה ועדשים.
בונה אפטיט טולי
|